Koret

(Senest opdateret 30.08.2018).

 

Indhold på denne side (klik på det afsnit, du vil læse om)


Til toppen af siden
 

Hvem er vi?

Det Rytmiske Selskab er et veletableret kor på den Bornholmske musikscene. Det startede i foråret 2008 og rummer på nuværende tidspunkt næsten 60 sangere. Vi er et 4-stemmigt kor for blandede stemmer, der synger en bred vifte af rytmiske korarrangementer. Det er korets ambition at brede sig hen over en række rytmiske genrer. Det Rytmiske Selskab synger således både latin inspirerede numre med dansende bossa nova rytmer samt velkendte rocknumre af eksempelvis The Beatles med et klassisk, hårdt back-beat, eller f.eks. Stevie Wonder numre, der i bedste 1970er stil rammer funkstilens stramme grooves og til tider hæsblæsende riffs. På repertoiret har koret ligeledes rock/pop ballader, iblandet elementer af gospel og soul, ligesom koret også synger arrangementer af viser og jazzarrangementer fra både den danske, svenske og amerikanske skattekiste. Med Det Rytmiske Selskab kan man komme vidt omkring.


Til toppen af siden
 

Et forpligtende fællesskab

Vi lægger vægt på, at man som kormedlem deltager i et forpligtende fællesskab. Derfor forventer vi

 • at du deltager regelmæssigt i korets øveaftener.

 • at du forbereder dig til øveaftenerne (f.eks. husker noder og om nødvendigt bruger det øvemateriale, som koret stiller til rådighed på sin hjemmeside).

 • at du er indstillet på at deltage i korets koncerter

  • Bestyrelsen bestræber sig på at melde koncertdatoer ud i god tid.

  • På samme måde forventer vi, at du melder hurtigt tilbage til bestyrelsen, hvis du ikke har mulighed for at deltage.


Til toppen af siden
 

Koncerter

Det Rytmiske Selskab afholder som regel et par koncerter i foråret og et par koncerter i efteråret. Koncerterne ligger typisk i slutningen af hver sæson, dvs. i maj og i slutningen af november og starten af december. De kan ligge i weekenden, men placeres dog også typisk på en onsdag, altså på korets øveaften.

Koret har efterhånden en bred koncerterfaring. Her kan nævnes:

 • I foråret 2009 deltog koret sammen med Nylarskoret og øens Jazz Bigband (Swingborn) i opførelsen af Duke Ellington’s Sacred Concert.

 • I foråret 2010 deltog koret i den støt voksende Korfestival Bornholm, hvor en række af skandinaviske kor synger både sammen og hver især og afholder koncerter for hinanden og for offentligheden.

 • I juli optrådte koret ved Østersø Jazz Festivalen i Nexø.

 • I 2010 gav koret en dobbeltkoncert på Kunstmuseet i forbindelse med museets første søndag i advents arrangement.

 • I årene 2011-12 arrangerede koret selv en del koncerter i flere af øens kirker, og i 2013 underholdt Det Rytmiske Selskab i forbindelse med Lysfesten på Bornholms Højskole – en medvirken, der for øvrigt blev gentaget både i 2014 og 2015.

 • I september 2013 arrangerede Det Rytmiske Selskab sammen med koret Øre-Sound fra Hørsholm en stor koncert i Kyllingemoderen med mere end 250 tilhørere.

 • I 2014 medvirkede koret i de to nytårskoncerter i Nordlandshallen i Allinge, ligesom koret deltog i arrangementet Torvet på den anden Ende i Rønne, både med eget repertoire og sammen med andre bornholmske kor. Endelig gav koret koncert ved Lysfesten, der arrangeres af Kræftens Bekæmpelse, både i 2014 og 2015.

 • I september 2016 var Det Rytmiske Selskab på genbesøg hos koret Øre-Sound. I den forbindelse gav de to kor en fælles koncert i Hørsholm Kirke, ligesom Det Rytmiske Selskab gav sin helt egen koncert i Søborg Kirke i Gladsaxe. Endelig gav koret en mini-koncert om bord på færgen Leonora Christina på vej hjem til Bornholm.

 • 26.05.2018 fejrede Det Rytmiske Selskab sit 10 års jubilæum med en velbesøgt koncert i Aa Kirke.


Til toppen af siden
 

Uniform

Koret har to “uniformer” – en vinter- og en sommerpåklædning. Førstnævnte er helt sort, dvs. sort overdel og sort nederdel/benklæder, mens sommerpåklædningen er hvid overdel og sort nederdel/benklæder. Desuden bæres et mangefarvet tørklæde, som opbevares af et af bestyrelsesmedlemmerne, og som uddeles før og samles ind igen efter en koncert.


Til toppen af siden
 

Dirigent

Koret ledes og dirigeres af Anders Bech, som samtidig også er korets helt fantastiske og uundværlige pianist.

Anders er 48 år og uddannet cand. mag. i musik (færdiguddannet i 2000). Frem til 2007 indgik Anders i en række musikalske sammenhænge i Københavns nordlige omegn. I august 2007 flyttede Anders med sin familie til Bornholm, hvor han i dag på Campus Bornholm (Bornholms Gymnasium) underviser i engelsk og musik. Også her på øen har Anders engageret sig i en række musikalske relationer, og han har således været korleder for Det Rytmiske Selskab lige fra korets start i 2008.


Til toppen af siden
 

Noder og øvematerialer

Noder indkøbes af foreningen og udlånes kvit og frit til korets medlemmer. Det er tilladt at skrive notater i de udlånte materialer.

Det Rytmiske Selskab arbejder med en bred vifte af rytmisk musik – rock, pop, latin, jazz og meget mere – i ikke altid lige lette arrangementer. Derfor udarbejdes der øvefiler til alle stemmer og alle numre. Disse øvefiler ligger på en særlig medlemsside (For medlemmer), der kræver brugernavn og adgangskode. Disse kan fås oplyst af de øvrige kormedlemmer. Øvematerialet kan bruges i det omfang, det enkelte medlem måtte ønske det.


Til toppen af siden
 

Øveaften

onsdage kl. 19-21.30

i musiklokalet

på Campus Bornholm

NB! Der er ingen øveaften på de onsdage, der ligger i skolernes vinterferie, påskeferie og efterårsferie.


Til toppen af siden
 

Sæsoner

Korets forårssæson starter normalt anden onsdag i januar og går frem til udgangen af maj måned.

Efterårssæsonen begynder normalt den sidste onsdag i august og går frem til ca. 14 dage før jul.


Til toppen af siden
 

Facebook

Du kan møde Det Rytmiske Selskab på Facebook. Vi har både en side, der er åben for alle, og en side, der kun er åben for korets egne medlemmer.

facebook

Den åbne side kan man komme ind på ved at klikke på Facebook-ikonet øverst på denne side, til højre i sidemenuen. Man kan selvfølgelig også bare søge Det Rytmiske Selskab i søgefunktionen, når man er inde på sin egen Facebook-side.

Den lukkede side på Facebook er som nævnt kun for Det Rytmiske Selskabs medlemmer. Siden bruges til intern kommunikation medlemmerne imellem, herunder afbud til øveaftener og arrangementer, men også meget andet. Siden administreres af Betina Bryrup Pedersen og Yvonne Park. Kontakt derfor en af disse for at blive inviteret ind i Det Rytmiske Selskabs lukkede gruppe.

Til toppen af siden
 
 

2103total visits,1visits today

Skriv en meddelelse/kommentar

 

 

 

Du kan bruge disse HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>