Koret

(Senest opdateret 12.02.2020).
.
Indhold på denne side (klik på noden ud for det, du vil læse om)
 • Hvem er vi?
 • Forventninger
 • Koncerter
 • Korleder
 • Noder
 • Øveaften
 • Sæsoner
 • Facebook
.
Hvem er vi?
Det Rytmiske Selskab er et veletableret kor på den Bornholmske musikscene. Det startede i foråret 2008 og rummer på nuværende tidspunkt omkring 50 sangere.
Vi er et 4-stemmigt kor for blandede stemmer, der synger en bred vifte af rytmiske korarrangementer. Det er korets ambition at brede sig hen over en række rytmiske genrer. Det Rytmiske Selskab synger således både latin inspirerede numre med dansende bossa nova rytmer samt velkendte rocknumre af eksempelvis The Beatles med et klassisk, hårdt back-beat, eller f.eks. Stevie Wonder numre, der i bedste 1970er stil rammer funkstilens stramme grooves og til tider hæsblæsende riffs. På repertoiret har koret ligeledes rock/pop ballader, iblandet elementer af gospel og soul, ligesom koret også synger arrangementer af viser og jazzarrangementer fra både den danske, svenske og amerikanske skattekiste. Med Det Rytmiske Selskab kan man komme vidt omkring.
.
Vores forventninger til medlemmerne
Vi forventer, at du har en rimelig sangstemme og kan synge rent. Nodekendskab er naturligvis en fordel, men ikke et krav. Vi bruger noder i det daglige arbejde i koret, og de fleste vil, selv om de ikke kender til noder i forvejen, i løbet af kort tid som regel få et elementært og brugbart nodekendskab.
Derudover forventer vi, at du er indstillet på
 • at du deltager regelmæssigt i korets øveaftener.
 • at du forbereder dig til øveaftenerne (f.eks. husker noder og om nødvendigt bruger det øvemateriale, som koret stiller til rådighed på sin hjemmeside).
 • at deltage i korets koncerter
Bestyrelsen bestræber sig på at melde koncertdatoer ud i god tid.
 • På samme måde forventer vi, at du melder hurtigt tilbage til bestyrelsen, hvis du ikke har mulighed for at deltage.
.
Koncerter
Det Rytmiske Selskab afslutter som regel hver sæson med en koncert, dvs. i slutningen af april eller begyndelsen af maj og i slutningen af november og starten af december. Koncerterne kan ligge i weekenden, men placeres dog også typisk på en onsdag, altså på korets øveaften.
Koret har efterhånden en bred koncerterfaring. Her kan nævnes:
 • I foråret 2009 deltog koret sammen med Nylarskoret og øens Jazz Bigband (Swingborn) i opførelsen af Duke Ellington’s Sacred Concert.
 • I foråret 2010 deltog koret i den støt voksende Korfestival Bornholm, hvor en række af skandinaviske kor synger både sammen og hver især og afholder koncerter for hinanden og for offentligheden.
 • I juli optrådte koret ved Østersø Jazz Festivalen i Nexø.
 • I 2010 gav koret en dobbeltkoncert på Kunstmuseet i forbindelse med museets første søndag i advents arrangement.
 • I årene 2011-12 arrangerede koret selv en del koncerter i flere af øens kirker, og i 2013 underholdt Det Rytmiske Selskab i forbindelse med Lysfesten på Bornholms Højskole – en medvirken, der for øvrigt blev gentaget både i 2014 og 2015.
 • I september 2013 arrangerede Det Rytmiske Selskab sammen med koret Øre-Sound fra Hørsholm en stor koncert i Kyllingemoderen med mere end 250 tilhørere.
 • I 2014 medvirkede koret i de to nytårskoncerter i Nordlandshallen i Allinge, ligesom koret deltog i arrangementet Torvet på den anden Ende i Rønne, både med eget repertoire og sammen med andre bornholmske kor. Endelig gav koret koncert ved Lysfesten, der arrangeres af Kræftens Bekæmpelse, både i 2014 og 2015.
 • I september 2016 var Det Rytmiske Selskab på genbesøg hos koret Øre-Sound. I den forbindelse gav de to kor en fælles koncert i Hørsholm Kirke, ligesom Det Rytmiske Selskab gav sin helt egen koncert i Søborg Kirke i Gladsaxe. Endelig gav koret en mini-koncert om bord på færgen Leonora Christina på vej hjem til Bornholm.
 • 26.05.2018 fejrede Det Rytmiske Selskab sit 10 års jubilæum med en velbesøgt koncert i Aa Kirke.
.
Korleder
Fra foråret 2019 engagerede Det Rytmiske Selskab Henriette Engelhart som korleder. Henriette er uddannet fra det Jyske Musikkonservatorium og har den toårige efteruddannelse “VoiceEmbodiment” for professionelle sangere og sangpædagoger. Henriette var også korleder for det Bornholmske Allstarskor med René Dif tilbage i 2008. Senest arrangerede hun sangene og indstuderede koret til forestillingen “Leve Livet” på Bornholms Teater, ligesom hun har sit eget Good Vibes kor.
.
Noder og øvematerialer
Noder indkøbes af foreningen og udlånes kvit og frit til korets medlemmer.
Det Rytmiske Selskab arbejder med en bred vifte af rytmisk musik – rock, pop, latin, jazz og meget mere. Der udarbejdes øvefiler. Disse øvefiler kan man få adgang til på siden Øveplan. Øvematerialet er kun for korets medlemmer, og siderne er derfor forsynet med en adgangskode.
.
Øveaften
Det Rytmiske Selskab øver normalt på onsdage kl. 19-21:30 på Davidskolen, Østergade 13, 3720 Aakirkeby.
.
Sæsoner
Koret har en forårssæson og en efterårssæson, se evt. nærmere på siden Øveplan.
.
Facebook
Du kan møde Det Rytmiske Selskab på Facebook. Vi har både en side, der er åben for alle, og en side, der kun er åben for korets egne medlemmer.
facebook
Den åbne side kan man komme ind på ved at klikke på Facebook-ikonet øverst på denne side, til højre i sidemenuen.
Den lukkede side på Facebook er som nævnt kun for Det Rytmiske Selskabs medlemmer. Siden bruges til intern kommunikation medlemmerne imellem. Kontakt bestyrelsen for at blive inviteret ind i Det Rytmiske Selskabs lukkede gruppe.
Total Website Visits: 1584646

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.